De 4 store byer (fem)

De fire store byer i vores nære omegn: Viborg, Silkeborg, Randers, Aarhus ( og Skanderborg)


Når man kører ud fra, hvor vi bor, har man næsten lige langt til de fire store jyske byer: Silkeborg (30 km), Aarhus (45 km), Viborg (34 km) og Randers.
Der er dog også kun godt 45 min kørsel til Skanderborg, så ferielejligheden er et perfekt udgangspunkt til at udforske den østlige del af midtjylland.


Alle fire store jyske byer har en lang historie - de har eksistreret i vert fald fra før middelalderen (hvornår den så end startede) og lige pt. eksisterer et samarbejde om at udbrede kendskabet til dem, via denne webside for alle besøgende fra nær og fjern:

https://www.visitaarhus.dk/byer-og-steder

Klik videre til den by, du ønsker at besøge.

For børn og barnlige sjæle:

I Aarhus finder du Tivoli Friheden, Den Gamle By og Moesgaard Museum. Der er også oplevelser for voksne... Find din oplevelse i Aarhus lige her: https://www.visitaarhus.dk/byer-og-steder/aarhus/unikke-oplevelser
Du kommer fra Fred og Ro til Aarhus enten med tog fra Ulstrup eller i bil. I bil er der kun 45 km til aarhus centrum fra os.

I Randers https://www.visitaarhus.dk/byer-og-steder/randers er Randers Regnskov nok mest besøgt. https://www.regnskoven.dk/

For voksne og børn byder Randers også på et indendørs vandland med wellness: https://www.waterwellness.dk/
Randers er en gammel købstad og den by, der ligger tættest på os, kun 25 km kørsel fra ferielejligheden.

Viborg er en ganske særlig by - tæt på Hærvejen - og så er det i vores optik også Valdemar den Stores by, fordi han besejrede sin medkonge Svend ved Thorning tæt på Viborg efter støtte fra Viborg ting. Vore gæster har tidligere ytret, at Viborg er så smuk med alle sine blomster og rige midtby. Og så er området om domkirken som et åbent museum.

https://www.visitaarhus.dk/byer-og-steder/viborg

Silkeborg er kendt for sin kunst, sine søer - hvor man også kan bade om sommeren. Byen er kendt for Hjejlen og de store arrangementer ved søerne inde i Midtbyen. Fra os er der kun 38 km til Viborg.
https://www.visitaarhus.dk/byer-og-steder/silkeborg

Så er der Skanderborg. Tæt på Himmelbjerget, der er en attraktion i sig selv, omend besøgende fra lande med høje bjerge, griner lidt ad at vi selv kalder det et bjerg. Om sommeren huser byen også landets smukkeste musikfestival. Smukfest.

Se, hvad du kan opleve i Skanderborg ved at klikke her:
https://www.visitaarhus.dk/byer-og-steder/skanderborg
Fra ferielejligheden er der kun 45 km til Skanderborg.

God fornøjelse!

Udforsk omegnen

Mellem fire store jyske byer - i fredfyldt centrum af natur, kultur og oplevelser

Du finder os her